dimarts, 15 de juliol del 2008

UNA GRAN FESTA D'ANIVERSARI








El Casal Pere III-Ateneu de Balaguer va fer festa grossa per celebrar el seu cinquè aniversari, el passat dissabte 12 de juliol. A causa del mal temps, el concert previst per a la Plaça de l’Alguer, va haver de desplaçar-se a la seu del Casal. Però això no va evitar que hi hagués festa grossa, ni que el Casal acabés –literalment– ple fins a la bandera. El dia anterior Balaguer va ser víctima d’una tempesta com no se n’havia vist mai cap altra (i va obligar fins i tot a suspendre el concert previst en els actes de la Transsegre), i el mateix dia l’aigua va ser present durant tota la tarda i també passada la mitjanit. Però l’aniversari va ser –sense cap mena de dubte– tot un èxit.

Els actes van començar amb la primera trobada independentista de Ponent, que va tenir lloc al Casal i que va comptar amb una representació de nombrosos pobles i ciutats de les nostres comarques (Lleida, Tàrrega, Mollerussa, Cervera, Bellpuig, Alfés, Castellserà, Linyola, Torà, Vilanova...). A les deu de la nit més d’un centenar de persones van participar en el sopar popular amb una exquisida cassola de tros, un altre dels èxits de la jornada, a sota els porxos de la Plaça de l’Alguer.

En acabar el sopar, els Bastoners del Pla de l’Aigua (de Lleida) van conduir els participants en el sopar des de la Plaça de l’Alguer fins al Casal. Aquesta marxa es va convertir en una cercavila improvisada que va obligar a tallar el Pont Nou, a la qual es van anar sumant desenes de balaguerins i balaguerines que transitaven a prop del riu i pel Passeig de l’Estació, fins al punt que es va produir una concentració important de gent al bell mig de la Plaça Mercadal de Balaguer.

El concert va ser el plat més fort de la jornada. El Casal Pere III es va omplir de gom a gom i es va convertir en una gran festa. D’entrada, amb Josep Maria Cantimplora i l’Orquestra Cloratita, una presència important ja que va ser precisament ell qui va inaugurar el Casal Pere III l’any 2003. Per continuar, amb un memorable concert de El Belda i el Conjunt Badabadoc, una formació liderada per Carles Belda –exPomada i Mesclat– en la qual també participa David Esterri, “Lo Pardal Roquer”, que va comptar en alguns moments amb la col.laboració com a convidat de Francesc Ribera “Titot”, cantant de Brams i de Mesclat. També hi eren presents els membres de la formació lleidatana Skalivada, que havien d’intervenir a la Plaça de l’Alguer i que ben aviat podrien tornar a ser a Balaguer.

La festa al Casal es va allargar fins ben entrada la matinada. La pluja va obligar a modificar la ubicació d’alguns dels actes d’aquest cinquè aniversari. Però no va poder evitar el que era inevitable: una gran festassa.

Hi ha realment un inventari interminable de gent que desinteressadament ha treballat perquè aquest aniversari fos tot un èxit, però el Casal Pere III vol agrair molt especialment la participació i la col.laboració de tots els col.lectius i dels altres casals de les comarques de Ponent que el passat dissabte 12 de juliol van ser a Balaguer i que van col.laborar a tirar endavant l'aniversari contra les adversitats meteorològiques. Ja sabeu que casa nostra també és casa vostra. La pluja tampoc no ens atura.