dimarts, 18 de maig del 2010

Un altre èxit per al projecte Vincles




Com ja sabeu, un dels eixos de treball del Casal, a més de les accions més combatives i festives, és i ha estat la revalorització del patrimoni cultural del nostre país: la creació d’una colla bastonera, les jornades monogràfiques dedicades a begudes autòctones com la ratafia, la promoció de cercaviles amb ingredients de cultura popular en el marc del Correllengua... El combat a l’autoodi és vital per a la construcció d’un projecte de país socialment just i nacionalment lliure.

És en aquest context que el passat dissabte, en el marc del projecte Vincles d’intercanvi cultural entre nous i vells catalans, el Casal Pere III va acollir una activitat inèdita en els seus set anys d’història: un taller de sardanes. Combinant la revalorització de la cultura popular amb els tallers d’intercanvi entre nous i vells balaguerins, aquest dissabte uns i altres es van poder iniciar mínimament en el coneixement d’una dansa que, sense ser autòctona de les comarques de Ponent, ha aconseguit un arrelament important en moltes zones dels Països Catalans.

El resultat va ser tot un èxit: una vintena llarga de nous balaguerins van iniciar-se en aquesta dansa, i la resposta va ser massiva. Després d’un èxit tan rotund el projecte Vincles del Casal Pere III es planteja de continuar duent a terme accions i activitats seguint aquesta línia.

Alguns dels participants van posar amb el cartell de la Festa del Comerç Just d’enguany, que tindrà lloc el proper dissabte 29 de maig a la Plaça Mercadal, i que és la propera cita imminent que té el Casal Pere III. Ben aviat us comunicarem de manera detallada les activitats que tindran lloc aquest dia. Per ara, clicant aquí teniu una crònica de la festa de l'any passat.